Soome Antidopinguagentuuri meditsiinilise osakonna juht: Veerpalu ja Lallukka juhtumid on täiesti erinevad

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Lallukka
Juha Lallukka Foto: Nordic Focus

Soome Antidopinguagentuuri meditsiinilise osakonna juht Timo Seppälä kinnitas YLE-le, et Andrus Veerpalu ning Soome suusataja Juha Lallukka dopingulood on kaks täiesti erinevat juhtumit.

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) tühistas eile Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) dopingupaneeli poolt Eesti suusatajale Andrus Veerpalule kasvuhormooni tarvitamise eest määratud kolmeaastase võistluskeelu. Seoses sellega loodavad Lallukka kaitsjad, et 2011. aastal kasvuhormooni kasutamise osas positiivse dopinguproovi andnud soomlane  pääseb samuti dopingukaristusest.

Lallukka osas langetab otsuse Soome Antidopinguagentuur, mille juht Timo Seppälä ütles täna YLE vahendusel: «Veerpalu juhtumi lahend ei mõjuta Lallukka osas otsuse langetamist, sest tegu on kahe täiesti erilaadse juhtumiga. Erinevad olid nii andmed kui nende kogumise viis.»

Lallukka juhtumi uurimine lükati küll edasi, et ära oodata Veerpalu kohta tehtav otsus, ent see oli Lallukka soov. «Meie ei tahtnud oodata, see oli Lallukka palve, mis rahuldati,» sõnas Seppälä.

Pärast Soome Antidopinguagentuuri otsust on ka Lallukkal võimalik see CASi edasi kaevata.

«See on meie jaoks märgilise tähendusega,» kommenteeris Lallukka kaitsja Hannu Kalkas eile ajalehele Iltalehti. «Veerpalu juhtum annab alust arvata, et ka meil on lootust positiivseks otsuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles