Vene viienda põlvkonna hävitaja jõuab lennuväeni hilinemisega

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhoi PAK FA ehk viienda põlvkonna hävituslennuk T-50 selle aasta jaanuaris Amuuri-äärses Komsomolskis.
Suhhoi PAK FA ehk viienda põlvkonna hävituslennuk T-50 selle aasta jaanuaris Amuuri-äärses Komsomolskis. Foto: SCANPIX

Vene viienda põlvkonda hävituslennuk T-50, mida teatakse kui perspektiivset lennukompleksi PAK FA, jõuab lennuväe kasutusse plaanitust aasta võrra hiljem.

Vene õhujõudude ülem kindralleitnant Viktor Bondarev rääkis Interfaxile, et praegu käivad aktiivsed katsetused ja alates 2016. aastast peaks lennuk jõudma õhujõudude kasutusse.

Varem loodeti, et suvised katselennud algavad 2013. aastal ja T-50 jõuab seeriatootmisesse ning ühtlasi õhujõudude kasutusse 2015. aastal.

Praeguse seisuga on neli T-50 prototüüpi Moskva oblastis Žukovskis ja need hakkavad viima läbi suviseid teste. Viies prototüüp asub lennukitehases Amuuri-äärses Komsomolskis.

Kindralleitnant Bondarevi sõnul viiakse suvised katselennud täielikult lõpuni kahe või kahe ja poole aastaga.

Selle aasta jaanuari keskel sooritas T-50-4 (neljas prototüüp) esimese pika lennu Amuuri-äärsest Komsomolskist Žukovskisse. Sel teekonnal sooritas lennuk kaks vahemaandumist: Abakanis ja Tšeljabinskis.

Praeguste andmete järgi soovib kaitseministeerium tellida 60 viienda põlvkonna hävituslennukit. Varasemate hinnangute põhjal vajasid Vene õhujõud 150-200 taolist lennukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles