Telia Sonera võib Usbekistanis teenitud kasumist ilma jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia Sonera.
Telia Sonera. Foto: SCANPIX

Põhjamaade telekomifirma Telia Sonera võib ilma jääda Usbekistanis teenitud suurest kasumist, kui firma peaks Rootsi prokuratuuri korruptsiooniuurimises süüdi tunnistatama.

Asja uuriv Rootsi peaprokurör Gunnar Stetler ütles, et kuna tegemist on suuremahulise altkäemaksu andmise kahtlusega, võidaks firmale teha suur trahv. Kui firma on kuriteo tulemusena teeninud raha, siis võidakse see konfiskeerida riigi tuludesse. Ajaleht Dagens Industri kirjutab, et lahtiseletatuna tähendab see võimalust, et TeliaSonera võib Usbekistanis teenitud kasumist ilma jääda.

Telia Sonera ise eitab, et ta on teinud midagi seadusevastast.

Telia Sonera hakkas Usbekistani investeerima 2007. aastal ja hankis endale kohaliku partneri Takilant, mis väidetavalt oli seotud Usbekistani diktaatori tütre Gulnara Karimovaga. Telia Sonera pidas Takilanti ostmiseks kõnelusi Karinova väidetava vahendaja Bekzod Ahmedoviga, kes kummalisel kombel oli ühtlasi konkureeriva firma MTS-Usbekistan tegevjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles