Savisaar: Keskerakond ja meie liitlased olid täna heas vormis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisplakat.
Keskerakonna valimisplakat. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare sõnul oli tänane peaministri umbusaldus võimuloleva valitsuse lõpu algus. Ta kiitis Rahvaliitu ja Roheliste erakonda, kes koos keskerakondlastega peaministrit küsimustega pommitasid.

Savisaare sõnul uskus ta, et sotsiaaldemokraadid võtavad seekord südame rindu ja hääletavad koos edumeelsete parlamendijõududega, teatas Keskerakond. «Aga ju nad ei olnud selleks veel küpsed. Tuleb tõtt tunnistada - sotsid vedasid alt nii meid kui ka eesti rahvast,» lisas Savisaar.

Keskerakonna juht kiitis oma parteid ja Rahvaliidu ning roheliste esindajaid, kes olid täna väga heas vormis. «Meie jaoks oli see, mis täna riigikogu saalis toimus, vaid ühe protsessi - Ansipi valitsuse lõpu algus,» teatas Savisaar.

Tema sõnul esindasid nad umbusaldust üle andes neid tuhandeid inimesi, kes ei ole rahul Eestis toimuvaga ja ootavad oma riigilt suunamuutust.

«Lootsime, et umbusaldus läheb sotside toel läbi ja ametisse astub uus valitsus, kes annab Eestile uue võimaluse. Näib aga, et Ansipi toetajad ei saanud meie märguandest täna veel aru,» tõdes Savisaar.

Tallinna linnapea sõnul loodab ta, et tänane päev parlamendis pani vähemalt Ansipi peas jää murduma ja peaministrini jõuab tõdemus, et ta ei pruugigi alati olla ilmeksimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles