Putini abi: võitluses korruptsiooni vastu puutumatuid ei ole

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja tema kantseleiülem Sergei Ivanov.
Vene president Vladimir Putin (paremal) ja tema kantseleiülem Sergei Ivanov. Foto: SCANPIX

President Vladimir Putini kantseleiülema Sergei Ivanovi sõnul ei tohiks Venemaa korruptsioonivastases võitluses keegi end puutumatuna tunda.

«Süsteem on üles ehitatud sellisel moel, et saame kontrollida peaaegu iga ametniku deklaratsioone – tuludeklaratsioone ja – mis veelgi tähtsam – kuludeklaratsioone,» ütles Ivanov täna ajakirjanikele, vahendas AFP.

Putini mõjukas abi lisas, et uus korruptsioonivastane seaduseelnõu hõlmab ka ministreid ja igaüht, kelle on ametisse nimetanud Vene president või valitsus.

Ivanov pidas silmas parajasti parlamendi heakskiitu ootavat eelnõu, mille järgi peavad riigiametnikud 1. juuliks sulgema oma välismaised pangakontod ja müüma maha kõik oma välismaised väärtpaberid.

Eelnõu ei sisalda siiski välismaal kinnisvara omamise keeldu. Putini kriitikute sõnul on see seotud asjaoluga, et paljudel Vene liidri lähikondsetel on maailma prestiižsetes kuurortides villad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles