Laar: valitsuskriis ei tasakaalusta riigieelarvet ega loo töökohti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip.
IRLi esimees Mart Laar ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar ütles täna peaministri umbusaldushääletusel, et IRL ei toeta esitatud umbusaldust, sest peaministri väljavahetamine ei aita lahendada Eesti ees seisvaid probleeme.

«Valitsus peab 21. maiks esitama riigikogule ettepanekud riigieelarve tulude ja kulude tasakaalu viimiseks, valitsuskriis viib meid sellest eesmärgist kaugemale, mida ei saa lubada, sest eelarvet tasakaalustamata lõpeb Eestil raha aga lihtsalt otsa,» vahendas erakonna pressiesindaja Laari sõnu.

Tema sõnul ei aita Eesti lükkamine valitsuskriisi käivitada programme, mis aitaksid luua uusi töökohti ning hoida olemasolevaid. Tööpuuduse vastu võitlemine on IRLi jaoks aga prioriteet number üks.

«Selleks tuleb aga viia tasakaalu riigieelarve ja seda mitte maksude järsu tõstmise, vaid riigi kulutuste kärpimise teel. Valitsuskriis ei vii meid selle eesmärgi saavutamisele kuidagi lähemale,» nentis Laar.

Laari sõnul ei näe IRL umbusaldusavaldusele allakirjutanud poliitiliste erakondade konkreetseid ettepanekuid eelarve tasakaalustamiseks ning tööpuuduse vähendamiseks.

«Vahest on need kuskil olemas, avalikkuse ette pole nendega aga tuldud, välja arvatud Keskerakonna munitsipaaltalongide süsteemi loomine, mille peale isegi mõni kolleeg Keskerakonna fraktsioonist naerma puhkes,» kirjeldas ekspeaminister.

Laari sõnul peab Eesti suutma hoida eelarve tulud ja kulud tasakaalus ning seisma töökohtade säilimise eest. «See on hetkel peamine, millele peame pühenduma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles