Paldiski linnapea: me ei takistanud mõttetalgute korraldamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Mölder.
Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Kanal 2 uudistesaate «Reporter» 30. aprilli lugu kahest Paldiski naisest ja nende sõnul neid ahistavast linnavõimust leidis elavat vastukaja. Linnapea Jaan Mölder kinnitab, et ei ole mõttetalgute korraldamist takistanud.

Aprilli lõpus rääkisid Paldiski talgute korraldajad Marika Eomois ja Jekaterina Štroman, et politsei käskis linnapea Jaan Mölderi korraldusel kokkusaamise plakatid maha võtta. Seda väidet kummutasid täna nii Mölder kui ka politsei, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Jutt sellest, et me oleme politseiga käskinud mõttetalgute plakateid maha võtta, on täiesti vale,» kinnitas linnapea. «Ning see, et me oleme takistanud kuidagi mõttetalgute korraldamist või toimumist, on ka täiesti vale.»

Lääne-Harju politseiosakonna juht Kaido Saarniit nimetab samuti Eomoisi väiteid valeks. «Olen vestelnud piirkonna konstaablitega ja mina ei näe praegu põhjust selleks, et peaks siin juurdlema,» ütles Saarniit. «Usun täielikult oma ametnikke. Kohalik omavalitsus ei juhi politseid.»

Mölder lisas, et Eomois «väidab väga paljusid asju, mis kuuluvad rohkem luulude maailma».

«Nende kahe proua arvamus ei ole kindlasti linnarahva arvamus. Ma väidan, et Paldiski linnarahvas on mulle 15 aasta jooksul avaldanud toetust ja tuge ning see tugi väljendub ka järgmistel valimistel,» oli Mölder enesekindel.

Poes, mille akendelt plakatid väidetavalt maha kisti, ei teatud täna asjast midagi.

Marika Eomoisi ja Jekaterina Štromaniga ei õnnestunud uudistesaatel täna ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles