Moldova koalitsioon jätkab tülitsemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vlad Filat (paremal) Moldova parlamendis.
Vlad Filat (paremal) Moldova parlamendis. Foto: SCANPIX

Moldova läänemeelne koalitsioon ei suuda leida üksmeelt ega uut valitsust moodustada.


«Kõnelused edenevad raskelt, tulemusi tuleb oodata. Kõik peaksid mõistma, et kui endise koalitsiooni kolmel parteil ei õnnestu uut valitsust moodustada, siis korraldatakse ennetähtaegsed parlamendivalimised. See ei ole soovitav, kuna valimised mõjuvad riigi arengule ebasoodsalt, need ei lahenda probleeme, vastupidi, loovad uusi,» ütles Moldova endine peaminister ja Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vlad Filat ajakirjanikele täna.

Filat lisas, et eile pidas Liberaaldemokraatlik Partei kõnelusi koalitsiooni kahe teise osapoole – Liberaalse Partei ning Demokraatliku Partei – juhtkonnaga.

Liberaalse Partei (LP) esimees Mihai Gimpu teatas vahepeal, et LP jääb seisukohale, et Liberaaldemokraatlik Partei esimees Vlad Filat ei tohi uuesti saada peaministriks.

Gimpu ütles, et kui Filat jääb kindlaks nõudmisele, et ta on edasi peaminister, siis tähendab see, et ees ootavad uued valimised.

Moldova parlament avaldas valitsusele umbusaldust 5. märtsil. Usaldushääletuse algatas opositsiooniline Kommunistide Partei, kelle väitel pole rahvas rahul majanduse seisu ja korruptsiooniga. Reformimeelse Filati tagandamise poolt hääletasid ka valitsusse kuulunud demokraatide saadikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles