Moskva metrooreisijate arv kahaneb kiiresti

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Moskva Strogino metroojaam
Fotol Moskva Strogino metroojaam Foto: ITAR/TASS

Moskva metrood kasutavate reisijate arv on langenud majanduskriisist tingitud tööpuuduse tõttu kiiremini kui kunagi pärast Teist maailmasõda, teatas täna metroo direktor.

Üheks maailma rahvarohkemaks peetava metroo reisijate arv langes 2009. aasta esimeses kvartalis möödunud aasta sama ajaga võrreldes seitse protsenti.

Aprillis ja mais on metrood kasutavate inimeste arv vähenenud keskmiselt 700 000 võrra, ütles Moskva metroo direktor Dmitri Gajev.

«See on Moskva metroo sõjajärgse ajaloo kõige järsem reisijate arvu langus,» ütles Gajev, kes on juhtinud metrood alates 1995. aastast.

Tema sõnul on langus järsem kui 1991. aastal, kui lagunes Nõukogude Liit ja 1998. aastal, mil Venemaad tabas finantskriis.

Venemaal, mis ei ole jäänud puudutamata ülemaailmsest majanduskriisist, on tööpuudus selle aasta esimeses kvartalis 9,5 protsendiga viimase kaheksa aasta kõrgeim.

Prognooside kohaselt oodatakse tänavu 6-protsendist majanduslangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles