Eksperdid: majanduse olukord on rahuldav

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marje Josing.
Marje Josing. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Konjunktuuriinstituudi ekspertide märtsikuu paneelist selgub, Eesti jooksev majandusolukorda hinnatakse kuue punktiga kümnest, mis tähendab, et olukord on rahuldavalähedane.

KI küsitletud eksperdid on majanduse olukord hinnanud kuue või 6,5 punktiga juba kaheksal korral ehk kaks aastat järjest. Märtsis hindas 75 protsenti eksperte, et olukord on rahuldav ning 25 protsenti, et olukord on hea.

KI hinnangul kallutas eksperte nii arvama suurem selgus euroala riikide eelarve- ja võlakriisi küsimustes ja edu nende lahendamisel.

Samal põhjusel hinnatakse ka majanduse järgmise kuue kuu olukorda hindega 6,2. Siinkohal on aga ekspertide arvamused suuremas lahknevuses: 44 protsenti arvab, et olukord on umbes sama ning sama palju eksperte leiab, et olukord on siis parem. 12 protsenti vastasid, et olukord on halvem kui praegu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse ekspert Mario Lambing võttis KI prognoosi kokku sõnadega: «Majanduse olukord on selline, et ei saagi midagi põrutavat välja tuua.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles