Instituut: oodake natuke veel, siis on palk üle tuhande euro

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumus tutvustasid Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ja juhtivteadur Leev Kuum esimese kvartali konjunktuuri uuringut.
Tallinnas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumus tutvustasid Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ja juhtivteadur Leev Kuum esimese kvartali konjunktuuri uuringut. Foto: Andres Haabu

Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum sõnas tänasel majandusprognoosi tutvustamisel, et Eesti elanikud peavad veel paar aastat ootama, et keskmine palk üle tuhande euro tõuseks.

KI ennustuste kohaselt tõuseb Eesti keskmine palk üle tuhande euro 2015. aastal jõudes 1039 euroni. Aasta varem on keskmine palk veel 986 ning aasta hiljem juba 1104 eurot.

Majandus kasvab samal ajal väga aeglases tempos: tänavu 3,2 protsenti, 2014. aastal 3,6, 2015. aastal 3,7 ning 2016. aastal neli protsenti.

Tarbiahinnaindeksi muutus on tänavu 3,7 protsenti, tuleval aastal 3,4 protsenti. 2015. kallineb elu 3,6 protsenti.

Töötuse määr on tänavu 9,3 protsenti ning langeb 2016. aastaks kaheksa protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles