VIK: erakonnad on rahvakogu peaaegu «kotti tõmmanud»

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas
Andres Ammas Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik Mõttekoja aseesimees Andres Ammas pööras tähelepanu, et erakonnad on rahvakogu peaaegu et «kotti tõmmanud».

«Ühiskonda üsna tugevalt kõnetanud soov vähendada erakondade rahastamist riigieelarvest on rahvakogu seminaride tulemusena laupäevasest aruteluringist välja kukkunud,» osutas Harta12 allakirjutanu Ammas.

«Aruandluse täpsustamisest ja kontrolli «tõhustamisest» pole abi, kui erakondade rahastamine tervikuna on täiesti mäda. Res Publica, mis 2003. aastal korraldas enneolematu mahuga valimiskampaania, on ise öelnud, et erakondade rahastamist riigieelarvest oli vaja suurendada kolm korda, et saaks maksta oma kampaania kulud ja võlad.»

«Jagan Jüri Adamsi seisukohta, kes õigustatult on kirjeldatud olukorda nimetanud riigivarguseks. Tuleks tagasi minna sajandi algusesse ehk vähendada riiklikku toetust kartellierakondadele vähemalt neli korda,» lisas Ammas.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik kutsub üles kõiki 6. aprillil rahvakogul osalejaid haarama initsiatiiv ning ühiselt võtma vastu selge ja ühene seisukoht – erakondade rahastamise vähendamisega riigieelarvest tuleb riigikogul esmajärjekorras tegeleda.

«Rahvakogu ja tema kaasamõtlejad ei saa lasta kartellierakondadel juhtida kodanikeliikumist just neile vajalikus suunas. Öelgem sellele selge «ei»,» sõnas Ammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles