Tallinna lasteaiad vajavad 80 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaed
Laagna Rukkilille lasteaed Foto: Priit Simson

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, rääkis eile volikogus Tallinna koolieelsete munitsipaallasteasutuste arendamise programmi 2013–2021 «Lasteaiakoht igale lapsele» tutvustades, et programmi tegevuskavasse on planeeritud nii uute lasteaedade ehitamine, vaba ruumiressursi kasutuselevõtt olemasolevates lasteaedades, tervikrenoveerimised koos juurdeehitustega kui ka moodulrühmade rajamine. Volikogu otsustas 54 poolthäälega programmi toetada.

Selleks, et iga laps saaks lasteaiakoha, läheb tarvis 80 miljonit eurot, lisaks 27 miljonit lasteadade jooksvaks remondiks. Linnavolinikud juhtisid aga tervalt tähelepanu asjaolule, et kuigi programm hõlmab ka tänavust aastat, on linnal tänavu plaanis lasteaedadesse investeerida kõigest 4,3 miljonit eurot, tegevuskuludeks läheb 53 miljonit ning 0,61 miljonit eurot plaanitud palgatõusu katmiseks, seega on planeeritud summad vajaminevast umbes kolm korda väiksemad.

 Kõige pikemad lasteaiajärjekorrad on Kõlvarti sõnul  Pirital ja Nõmmel, suurim on vajadus sõimerühmades. Lasteaiakohtade nappus kummitab ka kesklinnas, kus on lasteaedu kõige rohkem, aga soovijaid väga palju.  Kõlvarti prognoosi kohaselt vajab tänavu 1. septembril lasteaiakohta umbes 4100 last, praegu puudub lasteaiakoht umbes 1300-1500 lapsel. Lasteaia teenuseid kasutab aga pealinnas Kõlvarti sõnul kõigest 75 protsenti peredest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles