Üleskutse: anna teada, millised on Subway ja BigMaci hinnad mujal maailmas

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subway kiirtoiduketi esimene söögikoht Estonia puiesteel.
Subway kiirtoiduketi esimene söögikoht Estonia puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Subway on varem öelnud, et sätib võileiva hinna igal turul nii, et see oleks sama või madalam kui Big Maci staarhamburgeritel. Just avatud tuntud võileivakohviku sändvitš maksab aga keskmiselt 4,5 eurot, mille eest saab juba terve BigMaci eine.

BigMac maksab Eestis 2,8 eurot. Subways maksab väike, 15-sentimeetrine võileib olenevalt lisandist 3-4 eurot. Kaks eurot juurde liites saab suure, 30-sentimeetrise võileiva hinnaga 5-6 eurot. Keskmiselt maksab üks Subway võileib 4,5 eurot ning ületab seega BigMaci hinda 62 protsenti.

Näiteks üks üllatunud Postimehe lugeja teadis hiljuti USAs käinuna rääkida, et Subway 30-sentimeetrine võileib maksab seal olenevalt lisandist 5 kuni 7 USD ehk 3,9 kuni 5,4 eurot, ning hinnas on ka karastusjook ja väike pakk kartulikrõpse. Eestis maksab Subway eine keskmiselt natuke üle 6 euro.

Millised on teie kogemused? Kas Subway sändvitšide hinnad on välismaal võrreldes BigMaciga pigem kõrgemad või madalamad? Kas teie arvates peaks Subway Eestis püsima jäämiseks hindu langetama?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles