Allar Tankler: esimene rahvaalgatus - loomkatsete keelustamine?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Tankler
Allar Tankler Foto: Erakogu

Rahvakogu otsustas täna toetada ülekaalukalt rahvaalgatust. Mis teemad küll esimesena üles võetaks, kui see idee peaks seadustatama, arutleb suhtekorraldaja Allar Tankler Postimehe arvamusportaalis.

Silver Meikar kirjutas artikli, kus ta kirjeldas, kuidas erakondi varjatult rahastatakse. Ja seepeale peab 500 inimest ilusa laupäevase päeva kulutama valimisseaduse arutelule. Milles rahvas süüdi oli? Pealegi veel sama laupäeva, mil toimub iga-aastane Väätsa huumoripäev «Maamees Muigab», kus, muide, pole ka varasematel aastatel piiratud inimeste ōigust riigielu küsimustes kaasa rääkida.

Rahvaalgatuse seadustamine, mis esimese asjana täna suure toetusega heaks kiideti, on Eestis aastaid topanud hirmujuttude tõttu «vene ohust». Et Venemaa agiteerib piisava hulga inmesi algatama teise riigikeele seadustamist, vms.

Meenutage ka Mari-Liis Lille kōne osundust 35 000 allkirjale, mis on antud venekeelsete koolide eestikeelseks muutmise peatamiseks.

Soomes sel aastal loodud uue mehhanismiga algatati 50 000 häälega kohe abiellmise lubamine vōrdselt kōigile. Rahvaalgatust on Eestis aastaid toetanud Keskerakond.

Saab olema põnev näha, mis selle mōttega nüüd riigikogu peale hakkab, ja kui tōepoolest rahvaalgatus seadustatakse, milline saab olema esimene agatus, mis allkirjad kokku saab. Oodake poppe teemasid a la loomakatsetuste keelustamine, lahtisest uksest sisse murdmine jms – teemasid, mida ei leia tänase Rahvakogu päevakorrast.

Allar Tankler kommenteerib täna Postimehe arvamusportaali palvel Rahvakogu intrigeerivamaid otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles