Päästjad kustutasid Statoili tanklas puhkenud tulekahju

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lasnamäe kanali ääres asuvas Statoili tanklas puhkes täna pärastlõunal tulekahju, mille päästjad kiirelt kustutasid, inimesed kannatada ei saanud.

Ettevõtte kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts ütles Postimehele, et Võidujooksu teenindusjaamas käivitus automaatne tulekahjusignalisatsioon kell 14.28. Tema sõnul evakueeriti jaamast kõik inimesed ning kohale saabunud päästjad kustutasid põlengu.

Esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse maja taga põlema süttinud prügikastist, kust tuli levis edasi hoone seina sisse. Pautsi sõnul on senistel andmetel kahjustada saanud maja tagumises osas paiknevad laoruumid.

Päästeameti kinnitusel näitas ka turvavideo, et hoone seina läheduses süttis ennelõunal prügikast, mille kohta sai häirekeskus väljakutse kell 12.50. Kohale sõitsid Kesklinna päästjad, kuid prügikast oli enne nende saabumist juba kustutatud.

Kell 14.28 hakkas teenindusjaamas aga tööle automaatne tulekahjusignalisatsioon ning kaks minutit hiljem sai häirekeskus hädaabikõne, kus anti teada, et siseruumi tuleb suitsu. Ettevõtte töötajad evakueerisid inimesed ruumidest ja nelja minutiga kohale jõudnud Kesklinna päästjad selgitasid välja, et põlemine toimub kivifassaadi taga.

Tankla välissein on kivist, kuid esialgsel hinnangul süttis varasemast prügikastipõlengust siiski kivifassaadi taga olev tuuletõkkeplaat, puitkonstruktsioon ja soojustus. Päästjad, kes reageerisid sündmusele suurte jõududega, lammutasid seina ja kustutasid tulekahju.

«Korduvad kriisiõppused on taganud sujuva infoliikumise nii päästeametiga kui ettevõtte sees. Kohe pärast teate saamist käivitasime ettevõtte sisese kriisigrupi tegevused,» kinnitas Pauts.

Teenindusjaam avati uuesti klientidele kell 18.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles