Politsei eest põgenedes avarii teinud noorukid endal süüd ei näe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel kasutas politseinik nädalavahetusel peatumismärguannet eiranud ja seejärel vastu posti sõitnud sõidukist välja jooksnud meeste kinnipidamisel tulirelva.
Lasnamäel kasutas politseinik nädalavahetusel peatumismärguannet eiranud ja seejärel vastu posti sõitnud sõidukist välja jooksnud meeste kinnipidamisel tulirelva. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Nädalavahetusel Lasnamäel politsei eest põgenedes vastu posti sõitnud noorukid ei pea ennast kurjategijateks, vaid ohvriteks.


7. aprilli öösel kell 3.35 kontrollisid politseinikud Lasnamäel Arbu tänaval üht aadressi, kus neile teadaoleva info kohaselt müüdi autost narkootikume. Juhuslikult sõitis mööda sedasama tänavat auto, milles oli joobes noorteseltskond. Politseid nähes otsustasid nood korravalvurite eest pageda. Kui auto sõitis vastu posti, jooksid poisid laiali. Üks neist, Aleksei sai kinnipidamisel labakätte kuulihaava. Aleksei sõber Edgar rääkis venekeelsele Postimehele oma versiooni juhtunust.

Edgari (18) sõnul otsustas noorteseltskond sõita koju raha järele, et seejärel linnas edasi lõbutseda. Autojuhiga Edgar tuttav ei olnud ning ei oska ka öelda, kas too oli joobes või mitte. Nähes ristmikul politseiautot, otsustasid noored ära pöörata.

«Politseiautol hakkasid vilkurid tööle Mõtlesime mida teha. Juht otsustas ära sõita. Laagna teel oli kiirus 230 kilomeetrit tunnis – me kõik nägime spidomeetril seda numbrit. Torupilli Selveri juures oleva kurvi võtsime 160-180 kilomeetrise tunnikiirusega. Juht kaotas auto üle kontrolli, auto kaldus vastassuunavööndi poole ja sõitis vastu posti,» rääkis Edgar. Keegi autos olnutest tema sõnul tõsisemalt viga ei saanud.

Politseinikud olevat lubanud relva kasutada, noorukid hüppasid autost välja ja jooksid Selveri taha. Relva kasutamise hoiatus andis neile ainult hoogu juurde.

Edasisi sündmusi olevat Aleksei kirjeldanud Edgarile nii: «Ta rääkis, et jooksis ja nägi, et politseinik saab ta kätte ja sihib teda oma relvaga. Siis sai politseinik ta kätte ja käskis pikali heita. Aleksei heitis asfaldile. Tema käed pandi raudu, ta tõsteti jalgadele ja pandi kõnnitee äärde istuma. Siis ta märkaski, et tal on käsi verine.»

Kuigi ka Edgar oli joobes, mäletab ta oma sõnul politseiniku ähvardust relva kasutada ning seda, et kuulis kolme või nelja lasku.

Venekeelse Postimehe poole olevat ta pöördunud selle tõttu, et oma maine puhtaks pesta.
Kuna igal pool kirjutatakse, et kinni peeti narkomaanide jõuk, siis pidavat ka noormeeste vanemad seda juttu uskuma. Nemad aga olevat olnud lihtsalt purjus ning sõitnud linnas 230-kilomeetrise tunnikiirusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles