Galerii: logistikapataljon tähistas sünnipäeva lahtiste uste päevaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval tähistas kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljon piduliku rivistuse ja lahtiste uste päevaga oma loomise 94. aastapäeva.

«Logistikapataljonil on täita Eesti sõjaväelogistikas oluline roll, kuna selles väeosas läbivad oma kaitseväeteenistuse reservüksuste logistikud. Nendest meestest sõltub sõja korral otseselt kõigi meie lahingüksuste võitlusvõime. Samas näeme meie juures väljaõpetatud reservväelastes ka potentsiaalseid elukutselisi sõjaväelogistikuid,» ütles logistikakeskuse ülem kolonelleitnant Kalev Koidumäe.

Kella 12.30 kuni 16.00 oli logistikapataljon Tallinnas, Marja 4 avatud kõigile huvilistele.

Logistikapataljoni külalised said tutvuda üksuse igapäevategevustega, kaitseväes kasutusel olevate relvadega, transpordivahenditega ja varustusega, kaitseväe majutusoludega välitingimustes ning osaleda õhkrelvade laskmise võistlusel. Samuti pakkus pataljon külalistele sõdurisuppi ja kuuma teed ning ringsõitu kaitseväe sõidukitel. Külaliste meelt lahutas kaitseväe orkestri rockansambel Sõduri FM.

Logistikapataljon on 9. aprillil 1919 loodud Soomusautode kolonni järeltulija. Selle nime all osaleti ka Vabadussõjas. 1923. aastal formeeriti väeosa ümber Auto-Tanki Divisjoniks, 1928. aastal Auto-Tanki Rügemendiks. 1992. aasta suvel hakati looma kaitsejõudude peastaabi autokompaniid, mis 1997. aastal formeeriti ümber tagalapataljoniks. 2002. aastal moodustati kaitseväe logistikakeskuse tagalapataljon. See muudeti 2005. aastal kaitseväe logistikakeskuse lahinguteenindustoetuse väljaõppekeskuseks. Alates 2009. aastast kannab üksus nime kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles