Suvine lilleilu vajab plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Siivi Lilleaed aednikul-floristil Siivi Rajul on kollektsioonaed Tartus Hiie tänavas, kust võib muu hulgas leida hulgaliselt erinevaid hostasid. Neid võib ühe võimalusena kasutada ka majaesistes peenardes.
OÜ Siivi Lilleaed aednikul-floristil Siivi Rajul on kollektsioonaed Tartus Hiie tänavas, kust võib muu hulgas leida hulgaliselt erinevaid hostasid. Neid võib ühe võimalusena kasutada ka majaesistes peenardes. Foto: Erakogu

Et lumevabal ajal kaunistaks majaesist kena lillelapp, tuleks juba praegu mõtlema hakata, milliseid lilli võiks peenrasse istutada.

OÜ Siivi Lilleaed aednik-florist Siivi Raju tõdeb, et suured majad on peenarde rajamisel pisut kehvemas olukorras kui eramajad. Kui kortermajas leidub ka rohenäpp, sõltub peenra saatus peale tema huvi ikkagi sellest, kuidas teised elanikud sellesse suhtuvad.

Majaesisesse peenrasse soovitab Raju panna taimi, mis tekitaksid võimalikult vähe kiusatust neid ära varastada, seega mitte näiteks lõikelilli. Ka Tartu linnavalitsuse haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf tõdeb, et linn arvestab juba lilli soetades, et osa neist võib kaduma minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles