Argentina president ei ole kutsutud Thatcheri matustele

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher 14. aprillil 1982. aastal oma kontori ees Downing Streetil, suundumas parlamenti Falklandi kriisi teemalisele nõupidamisele.
Margaret Thatcher 14. aprillil 1982. aastal oma kontori ees Downing Streetil, suundumas parlamenti Falklandi kriisi teemalisele nõupidamisele. Foto: SCANPIX

Suurbritannia on otsustanud  Argentina presidenti Cristina Kirchnerit mitte kutsuda endise peaministri Margaret Thatcheri matustele, ütles Downing Street neljapäeval.
 


Kirchneri kõrvalejätmise põhjuseks on Suurbritannia ja Argentina jätkuv tüli Falklandi saarte pärast, kust Briti väed 1982. aastal Raudse Leedi valitsusajal saarele tunginud Argentina väed välja lõid.

Valitsus ei ole matusekülaliste nimekirja veel lõplikult paika pannud, kuid peaminister David Cameroni büroo ütles, et Kirchneri, kes nõuab Falklandi saari Argentinale, kutsutavate hulgas ei ole.

Esmaspäeva hommikul surnud Thatcheri matused toimuvad 17. aprillil Londoni Püha Pauli katedraalis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles