Nõo lihatööstus: meie ettevõte on hobuselihajuhtumis kannataja

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Nõo Lihatööstuses.
Tootmine Nõo Lihatööstuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Nõo lihatööstuse juhi Toomas Kruustüki sõnul on ettevõte hobuselihaskandaalis kannataja ning vale liha võis toodangusse sattuda Iirimaalt saabunud toorainest.

Nõo lihatööstuses toodetakse nädalas sada tonni liha ning Lätti müüdud parmesanivorsti kogused moodustavad sellest väga väikese osa ehk umbes ühe protsendi, ütles Toomas Kruustük  «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR uudisteportaal.

Hobuseliha sisaldanud vorste toodeti eelmise aasta lõpus, kui hobuselihateema polnud veel aktuaalne ning tootja ei osanud kahtlustada, et talle võidakse veiseliha pähe müüa midagi muud.

Kruustüki sõnul tegutses Nõo lihatööstus heas usus ning hobuseliha võis nende toodangusse jõuda Iirimaalt saabunud toorainest.

«Loomulikult, kui on juhtunud selline eksitus, siis on väga kahju, aga meie ettevõte on praegusel juhul kannataja, me ei ole tõesti tahtnud ühtegi oma tootesse hobuseliha sisse panna,» kinnitas Kruustük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles