Galerii: Saksa kevad tuli Baieri peo ja «Saaremaa valsiga»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna KUMUs avatud üritustesari «Saksa kevad» alustas Baieri peoga, sest just see liidumaa on tänavu Eestis peetava neljanda Saksa kevade partneriks.

Kõnega esinesid nii Baieri liidumaa Euroopa minister Emilia Müller, Saksa suursaadik Eestis Christian Matthias Schlaga, Eesti välisminister Urmas Paet ning KUMU juht Sirje Helme. Nüüdisjazzi ja Baieri traditsiooniliste rütmide miksiga hiilanud Unterbibberger Hofmusiku esitatud versioon «Saaremaa valsist» pani kutsutud külalised kaasa laulma.

BMW Grupi kultuurijuht dr. Thomas Girst tutvustas lühidalt näitust BMW Art Cars ning pärast veerevate skulptuuride imetlemist siirdusid kutsutud külalised maitsma Baieri köögi paremaid palu: laual olid Weißwurst, Leberkäse ning Brezeln, lisaks muidugi hea vein ja kuulus Baieri õlu.

 Berliinis asuva Baierimaa esinduse ülemkokk Ralf Heuer ütles sealset kööki tutvustades, et see on lähedane ja kodune, maalähedane köök. Tema sõnul on palju häid ja koduseid Baieri toite – näiteks Obatzte, kus kohtuvad pehme camembert’ laadne juust paprika, sibula ja võiga ning mida on hea brezeliga süüa, aga ka näiteks mõnusa krõbeda koorikuga seapraad hapukapsa ja kartuliklimpidega – riivitud kartul segatakse muna ja jahuga ning keedetakse. Kui Leberkäse ehk lihaleib pole ehjk sööjaile nii tuttav, siis Baieri vorstid, näiteks Bratwurst või keedetud Weißwurst on ehk Saksa köögi huvilistele enam tuntud.

 Üritustesari «Saksa kevad» kestab Eestis 11.maini ning toob kaasa 70 üritust kunsti, kultuuri, majanduse, teaduse ja saksa keele vallast. Lisainfo ja programm on kirjas veeblehel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles