Charles Lloyd tuleb silmadesse sära tooma

Immo Mihkelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljandat korda Eestis esinev džässilegend Charles Lloyd annab 26. aprillil oma uue kvartetiga Tallinnas kontserdi, mis on tähtis sündmus tema juubeliturneel.
Neljandat korda Eestis esinev džässilegend Charles Lloyd annab 26. aprillil oma uue kvartetiga Tallinnas kontserdi, mis on tähtis sündmus tema juubeliturneel. Foto: Repro

 Saksofonilegendil on üks hea plaat järgnenud teisele, maailma­kuulsad kontserdipaigad on teda võõrustanud, tunnustust on üha kuhjunud.

Jazzkaar toob jälle kevade, kui kasutada üht pika eaga festivali vana hüüdlauset. Ja jälle toob ta siinsele lavale Ameerika saksofonisti Charles Lloydi. Kuid «jälle» pole mitte nurinavarjundiga öeldud, vaid selle sõna toon peaks edastama rahulolutunnet, et õnnestub taas kuulda sellise mõõduga meest musitseerimas.

75-aastane Lloyd on praegu üks üleilmse džässmuusika tõelisi suurkujusid. Ja mida aasta edasi, seda rohkem ta on, sest neid, keda elukaar ja muusika on kõrgeks kasvatanud, jääb tema ümber üha vähemaks. Tähed varisevad. See on üks elu paratamatusi. Kuid muusika jääb, kui ta kuulajates edasi heliseb – kui seal on see «miski», mida vaim vajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles