Rahvaliit otsustab juhatuse kokkukutsumise täna õhtul

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi juht Mart Laar, valitsusjuht Andrus Ansip ja Rahvaliidu juht Karel Rüütli.
IRLi juht Mart Laar, valitsusjuht Andrus Ansip ja Rahvaliidu juht Karel Rüütli. Illustratsioon: Kaupo Kott

Rahvaliit otsustab täna õhtul, kas kutsub homseks kokku erakonna juhatuse koosoleku, et langetada otsuseid töölepingu seaduse osas.


Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlapi sõnul käivad erakonnas praegu eilse Reformierakonnaga ja IRLiga kohtumise järgsed sisemised arutelud.

«Töölepingu seaduse osas saab otsuse vastu võtta erakonna juhatus. Õhtul otsustame, kas on vajadus juhatus kokku kutsuda,» rääkis ta Postimees.ee'le.

Pihlapi sõnul tuleb arvestada, et ka praegused võimuparteid võivad isekeskis kokkuleppele jõuda.

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja Rauno Veri ütles Postimees.ee'le, et kuna Rahvaliit pole oma otsust langetanud, ei olnud ka nende erakonna juhatusel vajadust täna koosolekule koguneda.

Eilsete Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Rahvaliidu läbirääkimiste järel võttis Rahvaliit mõtlemisaja, et arutada töölepinguseaduse küsimust oma juhatusega.

Töölepinguseadusega seonduv oli ka eilse kohtumise põhiteema ning Rahvaliiduga konsultatsioonide alustamise ajend.

Reformierakonna juhatus otsustas nimelt reedel pöörduda IRLi poole ettepanekuga moodustada ühine delegatsioon konsultatsioonide alustamiseks poliitiliste jõududega, et leida lahendusi töötukassa maksevõime säilitamiseks ja riigi eelarvetasakaalu parandamiseks.

IRL nõustus ning eile kohtutigi Rahvaliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles