Politsei kiidab liikluspatrullidest teavitavad mobiilsed rakendused heaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull.
Politseipatrull. Foto: Priit Simson

Sel nädalal kontrollib liikluspolitsei tavalisest tihedamini autode sõidukiirust, patrullidest teavitavaid rakendusi peetakse seejuures politseinike tööd abistavaks meetmeks.

Politsei- ja piirivalveameti politseikomissari Riho Tänaku sõnul aitavad rakendused liiklust rahustada, vahendab ERR Uudised raadiouudiseid.

«Kui inimesed laevad need andmed üles, on see väga hea, sest sellel on selline preventiivne mõju,» rääkis Tänak. «Kui me nüüd võtame aja, millal need üles laetakse ja millal maha võetakse, siis võib tekkida sõitjale mulje, et meid on väga palju tee peal, kuigi oleme kohta vahetanud.»

«Põhimõte on selles, et me kontrollime kiirust seal, kus liigne kiirustamine on ohtlik ja kui seal on politseipatrull väljas ja inimene seda rakendusest näeb, siis võtab ta seal hoo maha ja sisuliselt on meie töö juba tehtud, sest ta sõidab seal korralikult ja jälgib kiirust,» lisas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles