Reoveepuhastusjaama rikke tõttu suunati kanalisatsioon Tallinna lahte

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: SCANPIX

Paljassaare reoveepuhastusjaamas toimus laupäeva, 13.aprilli hommikul avarii torul, mis juhib puhastatud heitvee merre. Avarii tõttu suunas Tallinna Vesi osaliselt päeva jooksul merre puhastamata heitvett.

Tavapäratult tegutsema sundis eesmärk võimalikult kiiresti puhastusjaama töö taastada, vältimaks jaama täielikku seiskumist ning ulatusliku keskkonnareostuse tekkimist.

«Heitvett ei pumbata randa, vaid süvavee väljalasu kaudu kolme kilomeetri kaugusele Tallinna lahte. Puhastamata heitvesi tähendab, et merre juhiti linna kanalisatsiooni- ning sademevee süsteemist kogutud vesi (see on heitvesi, vihmavesi, lume sulamisvesi) ilma puhastusprotsessi läbimata,» selgitas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

«Teavitasime juhtunust keskkonnaametit ning tugifunktsioonina tuli kohale ka päästeamet. Tänu operatiivsele tegevusele tuvastasime lekke asukoha ning kohale saabunud päästekeskus lahkus orienteeruvalt kell 13. Selleks ajaks oli probleem peaasjalikult kontrolli alla saadud,» teatas Topp.

Sedalaadi õnnetused on Topi sõnul aga väga harvad. Viimati leidis analoogne juhtum aset pea 20 aastat tagasi. Tegemist oli torustiku mehaanilise purunemisega, mis tähendab, et järele andis ühenduskoht.

Kuna käesoleva juhtumi puhul on tegu viis aastat tagasi renoveeritud torustikuga, on Topi hinnangul veel vara öelda, mis konkreetselt võrdlemisi uuel torustiku purunemise põhjustas.

«Kuna see oli keskkonnarisk, siis oli juhtumisse kaasatud ka keskkonnaamet. Ohtu elanike tervisele ei ole. Suhtleme keskkonnaametiga ning lepime kokku järeltegevustes, mida on aga hetkel vara täpsustada,» märkis Topp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles