Dimitri Klenski: kas EP vajab kaht parlamendihoonet?

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Klenski.
Dimitri Klenski. Foto: Priit Simson

Postimees.ee's käib Euroopa Parlamenti kandideerijate vaadete tutvustamine. Täna küsisime kandidaatidelt: kas europarlament ikka vajab kahte parlamendihoonet? Vastab üksikkandidaat Dimitri Klenski.


Ei vaja. On vajadus vähendada europarlamendi liikmete arvu, sest minu meelest parteilistest huvidest üle euroliidu on veel üldse vara rääkida. Mis osa on kuuel Eesti saadikul parlamendis, kus koos nendega hääletavad veel üle 700 saadiku? Mis sisuliselt ühtne parteipoliitika saab olla, kui meie Keskerakond ja Reformierakond on euroliidus ühes, liberaalide fraktsioonis, kodus aga on vaata et vaenlased. Piisaks riigi esindajast europarlamendis, kellel oleks lihtsalt vastav hulk hääli, nagu aktsionäride koosolekutel. Samas peaks olema ka konsensuslik hääletamine, kus Eesti 6 häält oleks võrdsed liikmesriikidega, kellel on mitukümmemd häält, näiteks Saksamaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles