Video: vanameister Seedorf tõmbas palli puutumata vastase haneks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Clarence Seedorf.
Clarence Seedorf. Foto: SCANPIX

Kolme erineva klubiga neli korda jalgpalli Meistrite liiga võitnud Clarence Seedorf, kes praegu mängib klubijalgpalli Brasiilias Botafogo klubis, näitas, et ka 37-aastasena on ta võimeline vastaste kaitsjad täielikult lolliks tegema.

Kohtumises Nova Iguaçu vastu karistusala äärel palli saanud Seedorf otsis võimalust tsenderduseks ning vabanes teda katnud kaitsjast osava pettemanöövriga, puutumata seejuures kordagi palli. Tsenderdus lendas seejärel karistusalasse täpselt meeskonnakaaslase Nicolas Lodeiro pea peale, kes palli ka väravasse saatis. Botafogo võitis mängu lõpuks 4.1, värava sai kirja ka Seedorf ise.

Seedorf mängis enne Botafogosse siirdumist Hollandis Amsterdami Ajaxis, Itaalias Sampdorias, Milano Interis ja AC Milanis ning Hispaanias Madridi Realis. Temast sai 2003. aastal esimene jalgpallur, kes suutis Meistrite liiga võita kolme erineva klubiga - Ajaxi, Reali ja Milaniga. 2007. aastal lisas Seedorf Milaniga oma auhinnakappi veel ühe Meistrite liiga karika.

Karjääri jooksul on Seedorf pidanud ligi 850 klubimängu ja löönud üle saja värava. Hollandi koondist on ta esindanud 87 korda ja löönud 11 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles