Palo: Eestile on rahvastikuministrit vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraadist rahvastikuministri Urve Palo hinnangul peaks tema ametikoht igal juhul ka edaspidi alles jääma, sest valitsusse on vaja ministrit, kes pere- ja integratsiooni teemasid fookuses hoiab ja lahendusi pakub.

«Pole oluline, milline inimene seal on, vaid see, et ta teeb oma tööd südamega,» kinnitas Palo Kuku raadiole ning lisas, et ei püüa lihtsalt säilitada oma töökohta, vaid vaatab pilti laiemalt.

Ministri sõnul on võimalik panna pereteemad sotsiaalministri valdkonda ja integratsiooni siseministeeriumile, kuid mõlema ministeeriumi haldusala on ju praegu väga suur.

«Väga tähtis on, et ümber laua olevate ministrite hulgas on minister, kes selle kahe tähtsa teema puhul võtab sõna, pakub lahendusi ja hoiab neid küsimusi fookuses,» kinnitas Palo. «Võib ju igasuguseid ministeeriume kokkuhoiutingimustes kokku lüüa, kuid kindlasti fookus siis hägustub.»

Olematu kokkuhoid

Palo kinnitas Postimees.ee'le, et kui valitsus kaotaks rahvastikuministri ametikoha, siis annaks see säästu alla miljoni krooni aastas. «Sääst oleks ainult ministri palk,» sõnas ta.

Ta lisas, et seegi kokkuhoid pole kindel, kuna kolme tema valdkonna teemaga tegelemist tuleb riigil jätkata ning selleks on vaja osakonnajuhata tasemel ametnikke. «Tekitatakse kolm kohta, natukene madalamapalgalist ja kulub ikka rohkem kui mina üksi,» selgitas ta.

Ministri arvates võib tema koha kaotamise ettepaneku taga olla kas rumalus, et ei aduta teemade olulisust. «Teine pool on poliitiline, sest kui koalitsioon veel ilusti püsis, siis ka debateeriti selle üle, et nõrgestada seda parteid, kelle käes see koht on,» sõnas ta.

Poliitikast lahkuda ei soovi

Palo kinnitusel on ta algusest peale mõelnud, et see koalitsioon võib laguneda ning ükski minister ei tea kunagi, kui kaua ta amet kestab.

Küsimusele, mida ta edasi teeb, kui sotsidel tuleb valitsusest siiski lahkuda, vastas Palo: «Eks elu näitab, mul on teed erasektorisse lahti, ma vähemalt arvan nii, aga kõigepealt puhkan». Rahvastikuministri kinnitusel ei soovi ta poliitikast lahkuda.

«Mulle meeldib poliitikas, on palju mõtteid ja tahtmist edasi teha, ka kahed valimised on tulemas, nii et sooviksin jääda poliitikaga seotuks,» sõnas ta.

Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) on alustanud läbirääkimisi Rahvaliiduga uue võimuliidu moodustamiseks, mis tähendaks sotside kõrvale jätmist koalitsioonist ning ühe ideena kaoks ka rahvastikuministri koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles