Ding Dong! Kas kõik on korras?

Lauri Lippmaa
, Liverpooli lähistelt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margaret Thatcher oma abikaasa Denisiga 1976. aastal sõbra ja poliitilise nõustaja Airey Neave’i matustel.
Margaret Thatcher oma abikaasa Denisiga 1976. aastal sõbra ja poliitilise nõustaja Airey Neave’i matustel. Foto: AFP/AP/Scanpix

Politsei korraldab reide, et vahistada tuntud aktivistid veel enne, kui nad midagi teha jõuavad, ning kriitikud näevad selles orwelliliku antiutoopia teostumist Londoni tänavatel.

Briti ajakirjandus on viimasel nädalal tekitanud tunde, nagu oleks ajaratas keskelt pikuti pooleks läinud ja osa sellest kerib endaga kaasa 1980. aastaid – ekspeaminister paruness Margaret Thatcheri nimi ning tema valitsusaja fotod ja karikatuurid vaatavad vastu kõikjalt.

Lisaks temaatilistele vahelehtedele, erinumbritele ja iroonilis-allegoorilisele illustratsioonidega muinasjutule on paljud tavaloodki otsapidi seotud Thatcheri või tema pärandiga. Ent need pole ainsad aspektid, mis nädalavahetuse järel Briti ühiskonnas tugevalt minevikku meenutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles