Šokk ülevaatusel: su auto on tagaotsitav!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW logo
BMW logo Foto: AP / Scanpix

Tehnoülevaatusel ära imesta, kui pärast auto andmete kontrollimist kutsutakse politsei, sest selgub, et oled aastaid pahaaimamatult sõitnud tagaotsitavaks kuulutatud autoga. Vahel võib selline šokk tabada täiesti uskumatu kokkusattumuse tagajärjel, kirjutab Autoleht.

«Olen oma BMWga juba aastaid käinud ühes ja samas ülevaatuspunktis. Alati on kõik sujunud tipp-topp. Läinud suvel olin tööasjus Võrumaal ning saatsin autoga ülevaatusele naabri – kuu lõpp oli käes ja ise ma poleks enam jõudnud. Äkki helises telefon ja naaber teatas: «Ülevaatusel öeldi, et su BMW on tagaotsitav. See on varastatud auto!»» meenutab Tallinna lähedal elav Rauno nagu labidaga lagipähe virutatud saatuselööki.

Politseiekspert uuris BMWd mitu tundi ning avastas, et auto VIN-kood on võltsitud. Õigemini olid hoolikalt ümber tehtud kõik koodid, mis auto rohkem ja vähem märgatavais kohtades olemas. Pätid olid olnud nii osavad, et võltsingut ei avastatud auto registreerimisel ega hilisematel ülevaatustel.

Sellest, kuidas pettus alles nüüd lõpuks välja tuli, saab lugeda tänasest Autolehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles