Savisaar: Moskva pargi idee teostamiseks pole tehtud ühtki kulutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivila peremänguväljak.
Kivila peremänguväljak. Foto: Mihkel Maripuu

Vastuseks linnavolinik Kalev Kallemetsa (RE) arupärimisele Tallinna linna kohustuste kohta, mis puudutavad naaberriigi Venemaa pealinna nimelise pargi rajamist Tallinna, et käesolevaga püsib Moskva park endiselt ideetasandil ning selleks pole praeguseks tehtud ühtki kulutust.

Savisaare sõnul on moskvalased sarnast koostööprojekti läbi viimas ka lõunanaabrite lätlaste pealinnas Riias ning sealt tekkis ka mõte koostööprojekti elluviimiseks Tallinnas.

Moskvasse rajatava Tallinna Pargi ning Eesti pealinna rajatava Moskva pargi idee sündis kahe aasta eest, kui Tallinnas külastas delegatsioon Moskvast. Moskvas plaanitakse Tallinna park valmis ehitada 2014. aastaks.

Varem on linn vahendanud, et Tallinna plaanitav Moskva park võiks asuda Lasnamäel, kus praeguses Kivila pargis on üks osa välja ehitamata. Park kujutaks endast Moskva metrood, kus näiteks mänguväljakud jms pargis oleks tähistatud metroopeatuste nimedega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles