Luts ametnike kommenteerimisest: juriidiliselt on kõik korrektne

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Luts.
Janek Luts. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts ütles Tallinna linnaametnike artiklite anonüümse kommenteerimise kohustuse kohta, et juriidiliselt on kõik korrektne ning teistel jääb üle see ainult moraalselt hukka mõista.

Janek Luts selgitas ETV saates «Ringvaade», et esimesed allikad artikli kirjutamiseks saadi elektrooniliselt, kui hakati avastama teatud mustreid kommentaarides, vahendas ERR Uudised.

«Kommentaaride ülevaatamisel selgus, et on mingi hulk, mis tuleb samadelt IP-aadressidelt. Seejärel hakkasime edasi uurima, kuidas see süsteem töötab, sest me ei saa ju keelata kellelgi avaldada arvamust, aga kuidas saab olla, et kindla suunitlusega artiklitel ühelt ja samalt IP-aadressilt algab selge kellaajaliselt mõõdetav turmtuli, mis vaibub pärast seda, kui on üles pandud 20-50 kommentaari,» rääkis ta.

Luts tõdes, et juriidiliselt on kõik korrektne, sest tööülesandeid annab ametnikele linnavalitsus, aga teine küsimus on, et kui eetiline ja mõistlik selline tegevus on, etmaksumaksja rahaga sunnitakse noori inimesi tegelema sellise kommenteerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles