Mõlemad jalad kaotanu aitas Bostoni terrori ühte kahtlusalust kindlaks teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bauman kaotas Bostoni pommirünnakus mõlemad jalad
Jeff Bauman kaotas Bostoni pommirünnakus mõlemad jalad Foto: SCANPIX

USAs Bostonis selle nädala esmaspäeval maratoni finišialal plahvatanud pommide tõttu kaotas Jeff Bauman oma mõlemad jalad.

Jeff Baumani venna Chris Baumani sõnul aitas mees Föderaalsel Juurdlusbürool (FBI) teha kindlaks ühe terrorit külvanud kahtlusaluse, edastab foxnews.com.

Vend lisas, et Bauman kirjeldas FBI agentidele nähtut veel isegi siis, kui teda operatsioonisaali sõidutati.

15. aprillil natuke enne kella 15.00 kohaliku aja järgi ootas 27-aastane Jeff Bauman Bostoni maratonil jooksnud tüdruksõpra finišis.

Ta nägi, kuidas finišialale saabus üks tumedat jakki, kapuutsiga dressipluusi ja nokkmütsi kandnud mees. Ta pani Baumani lähedale koti.

Paar minutit hiljem see kott plahvatas. Plahvatus rebis Baumanilt jalad. Altpoolt põlvi jalad kaotanud mees suutis siiski kirjeldada, kes oli koti jätnud isik ning mida ta finišialal veel tähele pani.

«Ta ärkas pärast operatsiooni üles, olles narkoosist ikka veel uimane ning palus paberit ja kirjutusvahendit. Ta kirjutas «kott, nägin kahtlust äratanud meest, ta vaatas minu poole»,» sõnas vend Chris Bauman.

Jeff Bauman kirjeldas FBI agentidele nähtud meest detailselt. Ta antud juhtlõng aitas videosalvestistelt kahtlusalust kindlaks teha.

FBI avalikustas nüüd pildid ja lühikese video kahest mehest, keda kahtlustatakse Bostonis pommirünnakute korraldamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles