Eesti hokimehed patustasid MMil napsiga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov oli MMil üks neljast napsimehest.
Sergei Ivanov oli MMil üks neljast napsimehest. Foto: Toomas Tatar

Eesti jäähokikoondis on MMi I divisjoni B-grupi turniiril kaotanud kõik neli kohtumist. Oma osa on selles ka neljal mängijal, kes otsustasid ööl vastu kolmapäeva puhkamise asemel napsitada ja jõudsid hotelli alles kell kolm öösel.

Järgmisel päeval peetud kohtumises Rumeeniaga istusid Maksim Ivanov, Sergei Ivanov, Artjom Rumjantsev ja Sergei Novikov lihtsalt pingil. Patustanute seltskonna vanimale liikmele, 33-aastasele Maksim Ivanovile on treenerite otsusel turniir lõppenud.

«Mõned mehed ei tulnud siia hokit mängima, vaid puhkama,» kurjustas Eesti Jäähokiliidu president Jaan Mölder, kes täidab MMil ühtlasi ka meeskonna arsti kohuseid. «Viin ja naised on nende jaoks olulisemad kui meeskond ja mängimine. Kui koju tagasi jõuame, kutsume kokku alaliidu distsiplinaarkomisjoni.» Kõik neli meest mängivad igapäevaselt Eestis ja kannavad tänavu riigi meistriks tulnud Viking-Spordi särki.

Möldri sõnul on osa mängijate käitumine šokeerinud Eesti koondise peatreenerit Dmitri Medvedevit, kes pidi mängijate karistamiseks tegema viisikutes ümberkorraldusi. «Oleks me saanud esimestest mängudest peale end korralikult käima, võinuks mängida ka täna (eile – toim) Poolaga. Igal juhul oli ka Rumeenia võidetav,» rääkis Mölder pärast 3:5 kaotust.

Eestil on pidada veel üks kohtumine, kui homme minnakse vastakuti samuti kõik neli mängu kaotanud Leeduga. Paraku ei saa meeskonda aidata juba kolmapäeval tõsise põlvetrauma saanud koondise kauaaegne kapten Dmitri Rodin. 38-aastase mehe jaoks on tegemist viimase MMiga, mis sai tema jaoks õnnetul kombel enneaegse lõpu. Eile murdis aga mängu käigus ninaluu Ilja Urošev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles