Uus ATS tõi riigikogu kantselei ametnikele palgatõusu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hoone.
Riigikogu hoone. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu kantselei töötajad said pisikese palgatõusu tänu sellele, et tänavu jõustunud avaliku teenistuse seaduse tõttu tuli kehtestada uus palgakorraldus ja kõigi palgad üle vaadata.

«Riigikogu kantselei vaatas oma ametnike ja töötajate põhipalgad üle seoses uue avaliku teenistuse seaduse jõustumise ja uue palgakorralduse rakendamisega 1. aprillist 2013,» teatas riigikogu pressitalitus Postimehele.

«Uue palgakorralduse rakendamisel ning teenistujate individuaalsete põhipalkade ülevaatamisel lähtus riigikogu kantselei nii avaliku teenistuse 2012. aasta palgauuringu tulemustest, kantselei teenistuskohtade reaalsest palgatasemest kui ka teenistujate kompetentsist ja töötulemustest.»

Kokku tõusevad sel aastal personalikulud riigikogu kantseleis võrreldes 2012. aastaga prognoositavalt 228 170 eurot ehk 4,3 protsenti, lisas pressitalitus.

Riigi 2013. aasta eelarves on arvestatud tööjõukulude kasvuks kõigis valitsemisalades 4,4 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles