Tondiraba spordibaas ootab riigilt abi

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba spordibaas
Tondiraba spordibaas Foto: Tallinna spordi- ja noorsooamet

Sel nädalal löödi suurejoonelise ja skandaalse Tondiraba spordikeskuse ehitusel kopp maasse. Kolme väljakuga ja 5000 pealtvaatajat mahutav jäähall peab valmis olema tuleva aasta juuniks, ülejäänud objektide – ujulate, võimlemissaalide ja hotelli – rajamist takistavad aga all-linna ja Toompea vahelised mitte just kõige soojemad suhted.

Tallinna spordi- ja noorsooameti juht Rein Ilves kuulutab alustuseks, et Tondirabale valmib eelkõige Eesti, mitte Tallinna või Lasnamäe spordikeskus. «Ega Lasnamäele ole vaja iluuisutamise juunioride MMi, mis 2015. aastal Tondiraba jäähallis toimub, vaid ikka Eestile. Ja ujula saaks Eesti, mitte Lasnamäe koondise treeningbaasiks.»

Spordirajatised peavad asuma seal, kus rahvas, mitte keset metsa, kinnitab Ilves. «Riiklik prioriteet on praegu Kääriku baaside ehitamine. Aga kes seal sportima hakkab, kui võimas Tehvandi kompleks on mõne kilomeetri kaugusel? Lasnamäe on 114 000 elanikuga Eesti suuruselt teine linn, kuid sportimisvõimalusi seal pehmelt öeldes napib. Oli vaba maalapp, miks sinna mitte ehitada?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles