Vastseliina linnusesse tuleb keskaja teemapark

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastseliina linnus.
Vastseliina linnus. Foto: Toomas Huik

Vastseliina vallavalitsuse plaan kujundada Vana-Vastseliina piiskopilinnus keskaja teemapargiks saab teoks, sest regionaalarengu fond toetas Piiri kõrtsi ümberehitust 17 miljoni krooniga.


Linnusekompleksi haldava Vastseliina piiskopilinnuse sihtasutuse juhataja Ivar Traageli sõnul alustatakse renoveerimistööd tuleva aasta jaanuaris, külastuskeskus avab uksed ületuleval kevadel, kirjutab Võrumaa Teataja.


«Esimesele korrusele tulevad väljapanekud keskajast. Kaks tuba on käsitöö- ja õpiruumideks, kus saab õppida hanesulega kirjutamist, valmistada vahast ja lambanahast küünlaid. Teisele korrusele tulevad seminari- ja näituste korraldamise ruumid,» tutvustas ta plaane.
Lisaks saab kõrtsis tulevikus oma käega keskaegseid toite valmistada.


Kõrtsi renoveerimiseks kulub 20 miljonit krooni, sellest kaks miljonit läheb maja keskaegse sisustuse ja väljapanekute jaoks. Vastseliina vald panustab projekti kolm miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles