Rahvaliit nõustus Reformi pakutud kärbetega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliitlane erakonna kongressil hääletamas.
Rahvaliitlane erakonna kongressil hääletamas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahvaliit nõustus töölepingu seaduse muudatustega, mille Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) välja käisid ehk hüvitiste kärpimisega.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles pärast tänahommikust kohtumist Reformierakonna ja IRLiga, et konsultatsioonid möödusid positiivselt, saavutati kokkulepe töölepingu seaduse osas ning nüüd tuleb tegeleda riigieelarve kärbetega, teatab ERR uudised.

Samuti kinnitas Rüütli, et Rahvaliit on valmis valitsusse minema.

Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles pärast kohtumist Isamaa ja Res Publica Liidu ja Rahvaliidu juhtidega, et uue koalitsiooni loomisel on arutlusel lisaks uue kolmikliidu loomisele ka Rahvaliidu toetus kahe partei vähemusvalitsusele.

Kumb variant teostub, sõltub sellest, mis kokkuleppeid saavutatakse.

Läbirääkimistel on kõne all kokkulepped töölepinguseaduse ja tänavuse lisaeelarve kohta, lisaks arutatakse juba ka 2010. aasta eelarvet.

Ansipi sõnul on praeguse valitsusliidu sisekliima halb ja Rahvaliidu toetus negatiivsele lisaeelarvele oleks väga vajalik.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli ütles, et partei minek valitsusliitu sõltub algavatest läbirääkimistest: «Iga hinna eest me sinna minema ei hakka, kuid samas vajab Eesti kiireid otsuseid.»

Postimees.ee andmetel tõusis parteijuhtide koosistumisel teemana üles ka tänane Harju maakohtu Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus. Pole võimatu, et Reformierakond ja IRL sooviksid Rahvaliidult, et Reiljan lahkuks riigikogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles