Rävala kohtuotsus Rahvaliitu õnnelikuks ei tee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise keskkonnaministri ja kauaaegse Rahvaliidu juhi Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus erakonda õnnelikuks ei tee.
Endise keskkonnaministri ja kauaaegse Rahvaliidu juhi Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus erakonda õnnelikuks ei tee. Foto: Toomas Huik

Harju maakohtu tänane Villu Reiljanit süüdi mõistev otsus Rahvaliitu õnnelikuks ei tee, kuid sellest hoolimata tegeleb erakond oma igapäevatööga ja keskendub majandus- ja valitsuskriisi ületamisele.

«Rävala kohtuotsus Rahvaliitu õnnelikuks ei tee. Samas arvame, et kohtud peavad tegema oma tööd. Juhime tähelepanu, et läbitud on ainult esimene kohtutee etapp,» sõnas erakonna teabejuht Manuela Pihlap.

Ta kinnitas, et Villu Reiljan esitab apellatsioonkaebuse kohtuotsuse vaidlustamiseks.

«Rahvaliit võtab otsuse teadmiseks ning jälgib protsessi käiku järgmistes kohtuastmetes. Loodame, et jõutakse õiglase lahendini,» teatas Pihlap.

Tema sõnul ei tegele erakond kohtuvaidluse, vaid oma igapäevatööga. «Praegu on olulise tähtsusega töö majandus- ja valitsuskriisi ületamiseks. Analüüsitakse riigieelarve olukorda ja räägitakse läbi valitsuserakondadega. Samuti toimub liikmete koolitamine, erakonna nimekiri eesotsas Anto Liivatiga kandideerib Euroopa Parlamenti. Rahvaliidu põhiline huvi on arendada Eestit sotsiaalselt ja regionaalselt tasakaalustatud osalusühiskonna ja rahvusriigi suunas.

Küsimusele, kas tänane otsus mõjutab kuidagi ka koalitsioonikõnelusi, vastas teabejuht: «Tegemist on kahe eraldiseisva protsessiga. Villu Reiljan ei ole kuulunud delegatsiooni.»

Postimees.ee andmetel tõusis Reformierakonna, IRLi ja Rahvaliidu juhtide tänahommikusel koosistumisel teemana üles ka Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus. Pole võimatu, et Reformierakond ja IRL sooviksid Rahvaliidult, et Reiljan lahkuks riigikogust.  

Harju maakohus mõistis täna riigikogu liikme Villu Reiljani süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja karistas teda 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Süüdi jäid ka advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles