Omanikud: konkurentsiamet peab Tallinna Vee korrale kutsuma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Omanike keskliidu koostatud õiguslik analüüs näitab, et konkurentsiamet on kohustatud sekkuma Tallinna Vee hinnakujundusse, et sundida veemonopoli hindu langetama.

Tallinna Vee näol on tegemist turgu valitseva ettevõttega ning ta allub konkurentsiameti järelevalvele, vahendas liidu pressiteade.

Kui pealinna veemonopol on kehtestanud põhjendamatult kõrged vee- ja heitvee hinnad, on konkurentsiametil mitte ainult õigus, vaid ka kohustus sekkuda sundides veehiidu hindu langetama, väidab omanike keskliit.

Omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on pall nüüd konkurentsiameti väravas. Konkurentsiamet on küll algatanud üldise veesektori analüüsi, kuid see on keskliidu hinnangul hambutu – sügisel valmiv dokument ei kohusta Tallinna Vett esialgu millekski ja tarbijad maksavad jätkuvalt kinni aina kõrgemaid tariife.

«Edastame konkurentsiametile tippadvokaatide poolt koostatud õigusliku analüüsi veemonopolide ohjamise osas. Õiguslikult ei ole vettpidavad põhjendused konkurentsiameti kuu aja tagused väited, et kuna Tallinna Vee hinna kinnitab haldusorgan, s.o. Tallinna linnavalitsus pole konkurentsiametil võimalusi sekkuda. Loodame, et konkurentsiamet suudab lähtuvalt õiguslikus analüüsis viidatud võimalustest tagada konkurentsiõiguse ja tarbijaõiguste kaitse,» täpsustas Taavi Madiberk.

Juhul, kui konkurentsiamet leiab, et viidatud võimalustest pole abi, kaalub omanike keskliit pöördumist Tallinna halduskohtusse konkurentsiameti tegevusetuse tõttu.

Keskliit loodab, et konkurentsiamet suudab tõhusalt reageerida, tagades vee hinna põhjendatud languse, lähtudes konkurentsiõigusest ja tarbijaõigustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles