Meelis Atonen: anonüümne õigus teisi halvustada viib meid hukatusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen
Meelis Atonen Foto: Peeter Langovits / Postimees

On vale tee keelata ametnikel-poliitikutel anonüümselt netis kommenteerida – pigem võiks võtta selle võimaluse ära kõigilt, kirjutab reformierakondlasest kullaärimees Meelis Atonen Postimehe arvamusportaalis.

Anonüümsed kommentaarid ei ole üldse vajalikud. Kui inimene tahab midagi arvata või väita, siis tuleks seda teha oma nime all.

Kindlasti ei pea ma õigeks inimeste liigitamist ameti järgi. Kas me võtame poliitikutelt ja ametnikult veel mingid õigused teistega võrreldes ära? Mis õigused need siis olla võiks? Lubame poliitikuid ja ametnikke teistel esialgu anonüümselt sõimata, kas järgmine samm võiks olla nende peksmise lubamine? Anonüümselt, noh.

Peaksime aru saama, et anonüümne õigus teisi halvustada viib meid hukatusse. See ei loo mingit lisaväärtust. Ajalehtede omanikud peaks mõistma, et see on lühiajalise kasu tee, mis lõpuks viib ka äri vähenemiseni, sest paljud lihtsalt tüdinevad.

Väide, et anonüümselt saab kellegi patte välja tuua, on hädavale. Tegelikult võib pattudest ka täna rääkida, anonüümse allikana või vihjajana ajakirjanikule, kes siis kontrollib ning otsustab ja vastutab.

Riik ei saa siin midagi ette võtta. Ei peagi, elu paneb lõpuks asjad paika. Kuidas täpselt, ei tea, sest, nagu öeldud, on variante mitu.

Postimehe arvamusportaal jätkab arutelu eelmisel nädalal päevakorrale kerkinud anonüümse netikommenteerimise teemal. Uurime, kas poliitikutel ja ametnikel peaks olema lubatud anonüümselt veebiportaalides kommenteerida ning kuidas tuleks üldse reguleerida uudisteportaalides kommenteerimist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles