Ehitajate kindlus mõraneb

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja.
Ehitaja. Foto: SCANPIX

Konjunktuuriinstituudi värsketest andmetest selgub, et kaubandus- ja teenindusettevõtete juhtide kindlustunne aprillis paranes, erinevalt tööstus- ja ehitusettevõtete juhtidest, kelle kindlustunde indikaator on ette saanud miinusmärgi, kirjutab Äripäev.

Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnul on ehitussektori olukord problemaatiline, sest praegusele hooajale omaselt peaks ettevõtjate kindlustunne olema märksa suurem, kui äsjane baromeeter näitab. Ta ütles, et ehitusettevõtete kindlustunde vähenemine on tingitud halvenenud hinnangutest nõudlusele.

«Kolmandikul ehitusettevõtetest on tellimuste portfell alla tavalise ja kui aasta tagasi olid ettevõtted kindlustatud töödega 4,5 kuuks, siis nüüd on tellimusi ees 3,3 kuuks,» sõnas Josing.

Ta lisas, et ettevõtjad näevad küll tööde mahu kasvu järgneval 3 kuul, kuid tegemist on vaid hooajast tingitud elavnemisega, mitte üldise olukorra paranemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles