Streikivad validaatorid valmistavad peavalu ka linnatranspordi AS-ile

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest. Foto: Toomas Huik

Tallinna Postimehe poole on pöördunud lugejad, kelle sõnul esineb ühistranspordi validaatori süsteemis tõrkeid. Lugejad on viitanud suletud süsteemi teatele validaatori ekraanil, kuid ka probleemidele Ühiskaarti valideerides.

Tallinna Linnatranspordi AS-i avalike suhete spetsialisti Urmas Toominga sõnul väljuvad TLT bussid, trammid ja trollid liinile töötavate validaatoritega.

«Niisugust olukorda, et oleme sunnitud asendusbussi puudumisel saatma liinile mittetöötavate validaatoritega bussi, esineb väga harva ja sel juhul on tegemist tõesti erakorralise üksikjuhtumiga, et sõitjad ei jääks liinil teenindamata,» selgitas Tooming.

Selline olukord, kus liinil sõites lülitub ühissõiduki piletisüsteem mõneks ajaks automaatselt välja ja validaatorid lakkavad töötamast, valmistab muret ka Tallinna Linnatranspordi AS-le. «See toimub ühissõidukijuhist sõltumata ning tekitab palju ebameeldivusi ja segadust sõitjatele,» edastas Tooming.

Kui ühissõidukis validaatorid ei tööta, ei ole sõitjal tehniliselt võimalik oma ühiskaarti valideerida ning sellisel juhul ei ole ta ühissõidukites sõidu eest tasumise korda rikkunud. Mittetöötava validaatori korral mupo piletikontroll sõitjale trahvi ei määra.

Tallinna bussi-, trolli ja trammiliinidel kehtiv tasuta sõidu õigus on kehtestatud ühiskaardil põhineva piletisüsteemiga, mida haldab Tallinna transpordiamet, kes on süsteemi arendamiseks ja hooldamiseks sõlminud lepingu Ühendatud Piletite AS-ga.

Ühendatud Piletite AS vastutab süsteemi töökindluse tagamise, validaatorite hoolduse ja rikete kõrvaldamise eest ning Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) edastab neile jooksvalt infot ühissõidukites avastatud häirete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles