Ministeerium korjab säästuraha 100 000 krooni kaupa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Riigi säästukava täitev kaitseministeerium on otsustanud kärpida ka arstliku komisjoni liikmete tasusid, säästes nii riigile poole aasta jooksul 110 000 krooni.

Kaitseministeerium on saatnud kooskõlastamisele eelnõu, millega vähendatakse arstliku komisjoni esimehe töötasu 200-lt kroonilt 180-le ja komisjoni liikme töötasu 145 kroonilt 130-le.

Muudatust põhjendatakse vajadusega vähendada riigieelarvelisi kulutusi, kärpides komisjoni töötajate sissetulekuid 8 protsendi võrra. Kärpeplaan jõustub alates 1. juulist.

Kutsealuste ja reservväelaste tegevteenistuskõlblikkuse hindamine toimub kaitseressursside ameti arstlikes komisjonides.

Komisjonid töötavad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Kuressaares, Kärdlas, Paides, Raplas, Viljandis, Valgas, Võrus, Kohtla-Järvel, Jõgeval ja Rakveres.

Samuti soovib ministeerium vähendada ajateenistujate toetust ning kaadrikaitseväelaste palka kaheksa protsendi võrra. Täpselt sama palju vähendatakse ka kõigi töötajate palku kaitseministeeriumis ning selle kõigis allasutustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles