Reformierakond otsib parteide tänaselt nõupidamiselt uut koalitsiooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal
Reformierakonna peasekretär Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles enne kell 15 algavaid läbirääkimisi Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Rahvaliiduga, et oravapartei otsib konsultatsioonide käigus partnereid, kes pakuvad riigieelarve jaoks parimaid lahendusi.

«Jätkame IRLi ja Rahvaliiduga konsultatsioone eelarve ja töölepinguseaduse üle,» lausus Michal. «Otsime Eestile parimat lahendust - kes on valmis pakkuma eelarve küsimuses parimat lahendust, nendega läheme edasi.»

Reformierakond esitas eile parteide kohtumisel oma ettepanekud ligi kuue miljardi krooni suuruseks kokkuhoiupaketiks ning selle sisuks on nii kulude kärpeid kui ka maksutõuse. Michali sõnul ootab erakond nüüd teiste parteide seisukohti tehtud ettepanekutele.

Samuti peaks täna arutamisele tulema 2010. aasta riigieelarve. Kui parteid ühise keele leiavad, tähendab see suure tõenäosusega seda, et lüüakse käed ka uue koalitsiooni moodustamiseks.

Kui aga jääb üles piisavalt palju erimeelsusi, jätkub endiselt olukord, kus samaaegselt peavad Reformierakond ja IRL kokkuhoiupaketi elluviimiseks läbirääkimisi nii Rahvaliidu kui ka praeguste võimuliitlaste sotsidega.

Praegune valitsusliit otsustas eile heaks kiita 3,4 miljardi krooni suuruse kokkuhoiupaketi ning see kiidetakse valitsuse istungil homme ka heaks ja saadetakse riigikokku. See aga tähendab, et vajalikust paketist on pea pool endiselt puudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles