Norra valitsus plaanib osta uusi F-35 hävitajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõududele kuuluv hävituslennuk F-35 Lightning II.
USA õhujõududele kuuluv hävituslennuk F-35 Lightning II. Foto: SCANPIX

Norra valitsus esitas parlamendile kava kuue hävitaja F-35 Lightning II ostmiseks, mis peaksid kohale jõudma 2017. aastal, vahendas The Norway Post täna.

Kaitseminister Anne-Grete Strøm-Erichseni sõnul on tegu suure edasiminekuga valitsuse kavas asendada Norra F-16 hävitajate park 2020. aastaks uuemate hävitajatega.

Parlament peaks lisaks hävitajate F-35 hanke heakskiitmisele toetama ka lisaseadmete ja -teenuste nagu simulaatorid ja väljaõpe soetamist.

«Kui esimesed lennukid 2017. aastal Norras maanduvad, peame oleme valmis alustama väljaõppe- ja hooldusoperatsioone. See tähendab, et me peame ka alustama investeerimist vajalikku varustusse ja võimekusse,» tõdes Strøm-Erichsen.

Norra valitsus teatas eile F-35 hankeplaani muutmisest, mille kohaselt saab Norra aastail 2017-2024 igal aastal kuus lennukit. Lisaks hangitakse neli lennukit juba varem, väljaõppeks 2015. ja 2016. aastal.

Kaitseministri sõnul on Norra F-16-tüüpi hävitajad maailma võimekamate lennukite seas, kuid need on ühtlasi ka ühed vanemad mudelid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles