Kohus mõistis 57 päeva järel vallandatud treenerile miljonikompensatsiooni

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henning Berg.
Henning Berg. Foto: SCANPIX

Inglismaa ülemkohus mõistis Blackburn Roversi endisele peatreenerile Henning Bergile, kes vallandati vaid 57-päevase ametisoleku järel, 2,25 miljonit naela suuruse kompensatsiooni.

Bergile näidati ust mullu detsembris, kui ta oli jõudnud Blackburni juhendada kümnes mängus ja võita neist vaid ühe. Klubi omanikfirma Venky's väitis kohtus, et Bergiga lepingu sõlminud tegevdirektoril Derek Shaw'l polnud tegelikult luba kompensatsiooni puudutavat punkti lepingusse lisada, kuid kohtunik Mark Pelling nimetas selliseid väiteid naeruväärseteks.

Kohus mõistis klubilt välja kahe ja poole aasta pikkuse lepingu täissumma ehk 2,25 miljonit naela, lisaks tuleb klubil tasuda 20 000 naela suurused kohtukulud. Rovers ja Venky's plaanivad otsuse apelleerida, kuigi kohtunik nimetas nende lootust lepinguvaidlus võita ebarealistlikuks.

Mullu Inglismaa kõrgliigast esiliigasse langenud Blackburn kindlustas alles lõppenud nädalavahetusel peetud eelviimases voorus esiliigasse püsimajäämise. Pärast Bergi vallandamist peatreeneriks nimetatud Michael Appleton on samuti juba ammu ametist priiks saanud, pidades juhendajana vastu 67 päeva. Hetkel täidab klubi peatreeneri kohuseid Gary Bowyer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles