Leedu kelmid pressivad Tartu vanuritelt raha välja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus tahab viia palgad kriisieelsele tasemele.
Valitsus tahab viia palgad kriisieelsele tasemele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus on saanud teateid selle kohta, et Tartus Annelinna piirkonnas on täna aktiivselt tegutsemas kelmid, kes petavad inimestelt raha välja. Üks eakam härra loovutas kelmidele heauskselt ka 3000 eurot.

Täna keskpäeval sai 76-aastane mees oma telefonile kõne, kus väidetavasti tema lähedasele sarnaneva häälega isik teatas raskest liiklusõnnetusest. Et edasisi sekeldusi ja menetlust vältida, oli tarvis 3000 eurot. Eakas mees ei teadnud, et helistajaks on tegelikult Leedust pärit petised ning langes kelmuse ohvriks. Peagi saadeti eaka mehe koduuksele tankistist neiu, kellele tuli raha üle anda.

Tegu oli umbes 17-20-aastase naisega, umbes 160 cm pikk, tumeda poisipeaga, seljas kandis musta tagi, jalas tumedaid teksaseid ning punakaid kingi, kaasa oli suurem nahast õlakott. Kirjeldatud neiu kohta, kes püüab inimestelt raha kätte saada, on politseile laekunud täna Annelinna piirkonnast teisigi teateid, kuid nendel juhtudel pole keegi kelmuse ohvriks langenud.

Politsei tegeleb aktiivselt juhtunuga ning palub kõikidel inimestel ühendust võtta oma eakate sugulaste ja tuttavatega hoiatamaks neid petuskeemist. Eeskätt tuleks ühendust võtta just vene keelt kõnelevate või venepärase nimega eakamate lähedastega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles