Kala peaks täitma kõhtu ülepäeviti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalarestorani Neljapäev peakoka Urpo Reinthali sõnul on külastajate üks lemmikuid tuur. Kuigi paljusid peletab kala puhastamine ja selle lõhn, pole toidukohas sellega probleemi, sest lauale jõuab isuäratava väljanägemisega praad (teisel pildil).
Kalarestorani Neljapäev peakoka Urpo Reinthali sõnul on külastajate üks lemmikuid tuur. Kuigi paljusid peletab kala puhastamine ja selle lõhn, pole toidukohas sellega probleemi, sest lauale jõuab isuäratava väljanägemisega praad (teisel pildil). Foto: Kristjan Teedema

Et kalas leidub palju tervislikku, tasuks sellest tehtud roogadega keha kinnitada – huvitavaid võimalusi on mitmeid.

Inimene peaks sööma mitmekesiselt, nii taimseid kui ka loomseid toiduaineid, selgitas Tartu Ülikooli Kliinikumi dieetarst Liidia Kiisk. Samas tõdes ta, et kalal on eeliseid teise loomse toidu ees – see on kergesti seeditav, sisaldab asendamatuid aminohappeid ja palju mineraalaineid ning tema valku omastab inimene hästi.

Kala võiks süüa kaks kuni neli portsjonit (üks portsjon 50 grammi) vähemalt kolm korda nädalas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles